“Esti foarte draguta. Voiam doar sa stii asta.”

Posted on

În seara asta am trecut pe la o prietenă. Când am plecat de la ea, în lift, m-am uitat la reflexia din oglindă.

Părul, spălat de dimineață, stătea dezordonat și ușor pleoștit în creștet. Vârful nasului lucea, iar fondul de ten se ștersese, dând la iveală o pereche de cearcăne adânci. Pe bărbie îmi apăruse încă un coș. Am oftat și m-am întors cu spatele la oglindă.

Când am ieșit în stradă, în intersecția de la Victoriei, m-am oprit să dau niște telefoane. La un moment dat, pe lângă mine a trecut un bărbos simpatic, într-o bluză de trening cu glugă. Vorbea la telefon, și, când m-a văzut, a ridicat mirat sprâncenele. Imitându-i inconștient expresia feței, m-am uitat și eu mirată la el. Cu coada ochiului, am observat că s-a oprit la câțiva pași.

Am închis la un moment dat telefonul și, simțind că cineva se uită la mine insistent, am privit in direcția bărbosului. Era tot acolo, vorbind la telefon și uitându-se la mine. Părea că vrea să facă ceva, dar nu era sigur. Am decis să-l ignor, am format al doilea număr și am început să vorbesc. Când am închis, m-am trezit cu el în față. Zâmbea ușor timid.

–    Bună! Nu te speria, nu vreau să-ți cer nimic. Nu vreau să-mi spui nimic. Ești foarte draguță. Voiam doar să știi asta. Seară frumoasă!

L-am privit năucă secunde în șir. Într-un final, în mână a început să-mi sune telefonul. Ca trezită din somn, am bâjbâit “Mulțumesc… seară frumoasă…și ție.” S-a îndepărtat privind în urmă, din când în când, cu același zâmbet.

Ajunsă acasă, în liftul blocului meu, m-am uitat în oglindă la fata pe care o văzuse bărbosul. Era acolo, într-adevăr. Avea un păr roșcat strălucitor, un nas mic, buze arcuite, ochi căprui și calzi. Fusese acolo și cu o oră în urmă. Doar că eu nu avusesem ochi pentru ea.

Știați că, potrivit unui studiu (realizat, cel mai probabil de eternii cercetători britanici, dar orișicât), doar 4% dintre femeile din lume se consideră frumoase? Nu e îngrozitor de trist?!

Și, apropo de percepția noastră despre de noi și percepția pe care o au ceilalți, Dove a făcut un experiment minunat. Dacă nu l-ați văzut încă, faceți o pauză de trei minute și dați-i play. Oftatul ăla de la minutul 1:56 mi-a frânt inima.


13 thoughts on ““Esti foarte draguta. Voiam doar sa stii asta.”

 1. Şi eu am rămas impresionată când am văzut ieri filmuleţul respectiv. Ideea e chiar grozavă şi bine gândită. Şi emoţionantă.
  Apoi, la câteva ore după, am dat şi peste asta: http://www.notorious-mag.com/2013/04/17/dove-says-youre-more-beautiful-than-you-think-we-say-were-more-intelligent-than-dove-thinks/
  Şi parcă m-am mai răzgândit puţin.
  Mai ales datorită faptului că acest articol prezintă o idee şi mai faină: “Instead of fixing women’s self-esteem, let’s prevent it from being shattered in the first place.” Să vedem acum cine şi cum o va pune în practică! 🙂

 2. Ina draga, daca vrei iti fac cunostinta cu un barbos simpatic. E tanar, singur si nelinistit…glumesc, de fapt nu glumesc:)))
  Am citit azi despre acest studiu si intr-adevar mi s-a parut trist de tot. Ne vedem mai urate decat suntem si chiar e trist. Eu cand am cel mai urat ten/par & Co se gaseste cineva sa-mi zica ce dragut imi sta parul, or se refera la ochi. Atunci in loc sa ma gandesc ca poate are dreptate omul, eu contraatac in gand “Ce-o fi vazut asta asa dragut, daca imi sta ingrozitor de urat azi…”. M-am gandit sa dau in extrema cealalta si sa ma fac narcisista… O fi mai bine?

 3. Mai rar asa complimente de la barbati necunoscuti 🙂
  Mie mi s-a intamplat ceva asemanator acum aproximativ 2 ani, cand eram la Unirii si zambeam toata, eram head over heels in love de un tip, si un barbat de varsta mijlocie mi-a zis ca i-am inveselit ziua cu zambetul meu…Mie mi s-a parut ciudat putin, dar din nou, eram head over heels in love :)))

 4. E o chestiune de perceptie, de multe ori dam din modestie in ura de sine. Sunt si oameni care au ‘talentul’ de a alimenta aceasta atitudine, dar uite ca mai exista si barbosi simpatici si bine intentionati. Iar campania mi se pare geniala, filmata atat de frumos si de simplu!

 5. Eu il vreau pe barbosul ala simpatic pentru mine, hihi …
  Cat despre campania Dove, imi place mai mult mesajul din linkul lasat in comentariu de Mirela. Mai ales ca una dintre participante spune ca maica-sa o critica constant …

 6. E, clar, vorba de percepție. Noi ne vedem într-un fel, alții în altul. De multe ori, ei ne văd cu ochi mai blânzi, noi cu cei critici. Avem prea mult tendința să ne scoatem în evidență, în ochii noștri, defectele, nu calitățile.
  Și eu am primit azi un mesaj, venit așa, neașteptat – ți-a spus cineva că ești frumoasă azi? automat m-am privit, eu pe mine, altfel… 🙂

 7. Pingback: Imaginea de sine a femeilor folosita ca mijloc de maniplulare intr-o campanie publicitara?? | www.ladylife.ro

 8. Da,am vazut si eu filmuletul
  Nu stiu cat adevar o fi in el insa, imi pare evident ca fiecare om e setat sa detecteze/recunoasca/ selecteze la un prim contact anumite trasaturi, detalii
  Noi ne vedem zilnic in oglinda. Unde putem gasi mai mult subiectivism decat in propriile critici si in propriile laude? 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *